Golden Edition

Golden Edition - oppdrett av golden i en perle av Norge

Golden Edition holder til på Nordmøre, nærmere bestemt, Bøfjorden i Surnadal kommune. På gården Settem, bor jeg og min samboer Ingebrigt Garthe sammen med våre to barn Fredrik og Mathilde, og våre firbente.

Hundene hos oss aktiviseres daglig, og vi er på turer i skog og mark hvor de kan løpe fritt. De har sitt eget lille "lykkebo" rett ved siden av huset vårt. Der har de varme, lys, radio, sofa og senger, akkurat som en vanlig stue. Utenfor har de en stor luftegård, med mulighet til å gå inn i "vedskjulet" hvor de kan ligge svalt og godt i sofaen sin på varme sommerdager. Selv om de har et eget hus, så er de inne sammen med oss hver dag. Men når natten kommer, så vil de gjerne tilbake til sitt eget lille trygge hus.

Valpene vokser opp inne i huset sammen med oss. Vi har et eget valperom rett ved siden av soverommet vårt. Med et lite vindu i mellom soverommet vårt og valperommet, kan jeg alltid følge med de. Den første uken er jeg sammen med valpene hele tiden, og sover ved siden av valpekassa om natta. Ute har valpene en egen stor valpegård i hagen, hvor de kan være når de har blitt store nok til å være litt ute.

Den tobeinte bak Golden Edition er Maria Yoon Garthe (tidl. Bragstad). Jeg er oppvokst på Sparbu i Nord-Trøndelag, så de første valpekullene jeg hadde tilbrakte sine første uker der. Selv om jeg og hundene har flyttet ut for lenge siden, så har fortsatt foreldrene mine beholdt hundeinteressen, og et par av hundene mine bor der fast.

Da jeg var ferdig på videregående flyttet jeg til Toten for å gå på folkehøgskole, hvor jeg tok linjen psykologi, pedagogikk og ledelse. Deretter ble det trondhjemmer av meg. Da jeg tok bioingeniørutdanningen på Høgskolen i Sør-Trøndelag, samtidig som jeg også tok Innføring i Hundefag på Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2005. Hele tiden mens jeg også studerte, har hundene vært en stor del av livet mitt. De som kjenner meg brukte å si: at jeg holdt på med hund, og studerte på si. Jeg har også bestått NKK's ringsekretærkurs, samt tatt NKK's kynologikurs og Oppdretterskolen 1 og 2. I dag jobber jeg på HIPS (Halsa Interkommunale Psykiske Senter).